marți, 28 aprilie 2009

Kabsah cu pui




Kabsah este o mancare cu specific arabesc. Se poate face si cu carne de miel. Cand o sa gasesc reteta o sa o postez aici. Momentan traduc aceasta reteta, dar abia astept sa o fac si sa adaug poze.







Ingrediente (pentru 4 portii)


- 1 1/2 cana de orez Basmati
- 5 cani de apa fiarta
- o rosie taiata
- o ceapa taiata fin
- 2 lingurite de Baharat
- 3 lingurite de cardamom macinat
- 1/4 cana de pasta de tomate
- 6 linguri ulei
- 2-3 linguri de stafide
- 2 bucati de piept de pui dezosat si fara piele sau un pui intreg taiat bucati
- sare
- un baton scortisoara
- 1 1/2 cub concentrat de pui sau de legume
- 3-4 graunti de usturoi pisati sau 2 lingurite de praf de usturoi

Mod de preparare:

1. Incalziti uleiul intr-un vas, adaugati ceapa si caliti la foc mediu pana devine aurie
2. Adaugati cele 3 cani de apa fierta, sare si toate ingredientele in afara de pui si de orez
3. Fierbeti putin pana rosiile se inmoaie, gustati si mai adaugati condimente dupa gust daca este nevoie.
4. Adaugati carnea de pui, mai puneti 2 cani de apa fiarta acoperiti vasul cu un capac si bagati la cuptor
5. Scoateti puiul si rumeniti-l in ulei.
6. Intre timp strecurati compozitia, puneti legumele din strecuratoare intr-un vas, adaugati 3 cani din zeama rezultata, de asemenea si orezul spalat in 2-3 ape.
7. Reduceti focul, acoperiti vasul si fierbeti 10 minute sau pana cand orezul este gata (nu trebuie sa fie moale) . Toata apa trebuie sa fie absorbita
8. Puneti puiul pe un platou in mijloc si de jur imprejur orezul si serviti.





Niciun comentariu: