marți, 28 aprilie 2009

Linte ethiopiana cu Berebere


Aceasta este o reteta traditionala din Etiopia

Ingrediente:

- 500 g linte
- 6 cani de ardei verde curatat de seminte si tocat marunt
- 6 cani de apa
- 2 cepe rosii taiate marunt
- 2-3 catei de usturoi pisati ( sau mai multi, dupa gust)
- piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita de mix Berebere

- eu adaug si 300 g fasole verde taiata in bucati de 2 cm lungime, 2-3 cani de frunze proaspete de spanac si 2-3 rosii taiate cubulete

Mod de preparare:

1. Lintea se spala, se lasa la inmuiat in apa calduta 30 de minute, apoi se pune la fiert.
2. Se adauga ardei, ceapa, fasolea verde, rosiile , usturoiul, si condimentul berebere.
3. Se acopera vasul cu capac si se fierbe aprox. 30 min pana cand apa este absorbita.
4. Inainte de servire se pun deasupra frunzele de spanac.

Se serveste cu piper macinat deasupra si cu iaurt, putand adauga alaturi si orez sau rosii taiate.

Niciun comentariu: