marți, 28 aprilie 2009

Zhoug- fierbinte din Yemen


Pasta verde si iute de origine yemenita poate fi adaugata la salate sau servita ca sos pentru carne, peste si diferite mancaruri cu pui.
Yemenitii spun ca consumul zilnic de zhoug tine boala departe si este benefic pentru sanatatea inimii.
Ingrediente:
- 400 g de ardei iute verde
- 1 cana de busuioc proaspat taiat
- 1 cana de coriandru proaspat taiat
- 2 linguri de usturoi pisat
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita de chimen macinat
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 1/4 cana de ulei de masline
Mod de preparare:
1. Ardeiul se spala, se taie, se curata de seminte si se toaca marunt.
2. Se amesteca cu restul de condimente intr-un mixer sau intr-un blender pana se formeaza o pasta groasa.
3, In continuare se adauga uleiul de masline si se mixeaza pana este incorporat in totalitate.
4. Se pune intr-un borcan cu putin ulei de masline deasupra si se depoziteaza in frigider pana la 3 luni.

Niciun comentariu: